Ako usporiadať potraviny v kuchyni? Poradíme, ako na to
Tento predvianočný čas mnohé gazdinky využívajú práve na vianočné upratovanie špajze, kuchyne a skriniek/ políc s potravinami. Ak bývate na byte a nemáte špajzu, v kuchyni tak musíte mať potravinovú skrinku, ktorá je súčasťou kuchynskej linky.
Ako teda usporiadať potraviny v kuchyni?
Korenia
Sú súčasťou kuchyne a využívame ich pri príprave jedál nepretržite. Práve preto by mali byť po ruke. Korenia si dajte do koreničiek na otočnom kovovom, či drevenom stojane, poprípade si kúpte nástennú sadu kovových stojanov, kde si jednotlivé korenia v nádobách uložíte.
Korenie musí byť po ruke, no zároveň by nemalo byť v tesnej blízkosti varnej dosky. Obsah koreničiek by bol vystavený vysokej vlhkosti pri varení a najmä sypké korenia by vám mohli zvlhnúť.
Koreničky ale môžete zakomponovať aj do kuchynskej linky, ak máte praktický kuchynský drôtený program. Ten je veľmi užitočný, ak máte úzke spodné a horné skrinky. Vo výsuvných košoch tak môžete skladovať napríklad aj slnečnicový olej, ocot, či olivový olej.
Strukoviny, ryža a múky dávajte do sklenených nádob
Otvorené a nespotrebované sáčky s múkami, ryžou, strukovinami, ale napríklad aj cestovinami zaberajú veľa miesta v potravinovej skrinke. Pri používaní týchto potravín sáčok zviažeme gumičkou a dáme do skrinky. Takto vám tieto sáčky zaberajú zbytočne veľa miesta.
Skúste si preto kúpiť sklenené nádoby, do ktorých presypete strukoviny, ryžu a múky a usporiadate si ich do poličiek v potravinovej skrini.
Jednoduché otvárania zásuviek a šuflíkov vám zaručí kvalitnejšie kovanie HETTICH a jednoduchší prístup k týmto potravinám zase sklenená nádoba s dreveným, či kovovým viečkom.
Pri kúpe nádob si ale skontrolujte, či sa viečka otvárajú a zatvárajú bez problémov. Musia dobre tesniť, inak by bol takýto spôsob uskladnenia úplne zbytočný.
Zdroj obrázka:
Autor: Angyalosi Beata / Shutterstock.com