Prečo zaradiť fazuľové brownies do jedálnička?

Milujete sladké jedlo a neviete si predstaviť, že by ste sa ho museli vzdať? Ste milovníci čokolády? Ak áno, zaručene poznáte brownies, ktoré sú populárne takmer na celom svete. Brownies je koláč, ktorý obsahuje veľmi veľa čokolády, a preto je považovaný za vysokokalorický koláč. Avšak máme pre vás dobrú správu!

Môžete si namiesto klasického brownies pripraviť fazuľové brownies, ktoré je oveľa zdravšie a menej kalorické a v porovnaní s klasickými brownies sú o čosi tuhšie. Fazulove brownies môže mnohých odradiť, ale nebojte sa, ich chuť je výborná a dokonca niektoré recepty neobsahujú ani múku, ani cukor, takže mnoho ľudí, ktorí si strážia postavu to poteší.

Má nielen lahodnú chuť, ale obsahuje aj veľa prospešných vecí pre telo

Máte strach, že fazuľové brownies vám nebude chutiť, pretože budete veľmi cítiť fazuľu? Nemusíte sa toho báť, po ochutnaní fazuľového brownies, mnohí ani netušili, že koláč obsahoval fazule. Tento koláč je nielen chutný, ale aj zdravý a najmä bohatý na nutričné hodnoty. Ak zaradíte fazuľu do jedálnička, tak doplníte nielen mnoho vlákniny, ktorá je veľmi dôležitá, ale aj antioxidanty, bielkoviny a železo. Veľmi dôležité je uviesť, že fazuľové brownies obsahuje veľmi málo tuku.

Skvelé jedlo po tréningu

Ak sa venujete cvičeniu a dochádza vám fantázia, že čo jesť po tréningu, tak namiesto toho, aby ste siahli po proteíne skúste fazuľové brownies s tvarohom alebo s ovocím. Takéto výborné jedlo bude skvelou alternatívou proteínového nápoja.

Čo potrebujete na prípravu fazuľových brownies?

Základnou surovinou je fazuľa, ktorú je potrebné namočiť cez noc. Fazule budete potrebovať približne dve šálky. Na druhý deň fazuľu prepláchnete vo vode a uvaríte. Doba varenia fazule je približne hodina a pol. Po uvarení a vychladnutí je potrebné fazuľu pomixovať. V druhej miske si vyšľaháme tri vajíčka so šálkou kokosového cukru, a tak sa vytvorí pena.

Následne do vyšľahaných vajíčok pridáme jednu šálku rozpusteného kokosového oleja, 6 polievkových lyžíc kakaa, najlepšie holandského, lyžicu sódy bikarbódy a lyžičku mletej škorice. Na záver pridáme aj pomixovanú fazuľu a vylejeme do formy na pečenie.

Rúru vyhrejeme na 190 stupňov a fazuľové brownies budete piecť približne pol hodinu. To, či je fazuľové brownies hotové, jednoducho skúsite špáradlom, ktoré ak je po pichnutí čisté, tak koláč je upečený. Ak máte radi, koláč môžete ozdobiť lesným ovocím. Ak sa chcete dozvedieť viac nielen o príprave, ale aj o benefitoch fazuľového brownies, navštívte webovú stránku https://spolukstolu.podravka.sk/.